Mainos
Mainos

Venäjä vihjaisi taipuvansa öljyleikkauksiin

Venäjän varapääministeri Viktor Hristenko lupasi tänään, että Venäjä harkitsee joulukuussa suurempia leikkauksia öljyn vientiinsä kuin viime viikolla ilmoitettiin. Hristenkon mukaan joulukuussa tutkitaan teknisiä mahdollisuuksia uusiin leikkauksiin.

Venäjä perusteli viime perjantaina esittämäänsä vaatimatonta 50000 tynnyrin leikkausta päivätuotannossaan sillä, että talvella tuotantoa on vaikea leikata.

Öljynviejämaiden järjestö Opec on arvostellut ankarasti Venäjää vastuuttomuudesta raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan laskiessa jyrkästi. Opec on vaatinut, että järjestöön kuulumattomat öljyn tuottajat Venäjä, Norja ja Meksiko leikkaisivat tuotantoaan 500000 tynnyrillä päivässä Opecin oman 1,5 miljoonan leikkauksen lisäksi.

Opec on uhannut, ettei se toteuta leikkaustaan elleivät muut tule mukaan, mikä tarkoittaisi hintasotaa öljyntuottajamaiden välillä.

Tänään myös Opecin pääsihteeri Ali Rodriguez yritti lievittää kiistaa. Rodriguez sanoi, että Opec yrittää välttää hintasodan. Norja puolestaan ilmoitti pyrkivänsä neuvottelemaan Venäjän kanssa lisäleikkauksista.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme