Mainos
Mainos

Venäjällä jälleen minidevalvaatio

Venäjä antoi tänään ruplan heikentyä jälleen suhteessa euroista ja dollareista koostuvaan valuuttakoriin. Kyse oli jo yhdeksännestä pienoisdevalvaatiosta joulukuun aikana.

Ruplan arvo putosi valuuttakaupan käynnistyttyä 1,5 prosenttia perjantaista. Venäjä määrittelee ruplalle tietyn vaihteluvälin, jonka sisällä valuutan arvo voi liikkua.

Ruplan arvo oli noin 34,80 valuuttakoria vasten. Aiemmin Venäjän keskuspankki piti ruplaa 50 kopeekkaa korkeammalla tasolla.

Elokuusta lähtien rupla on heikentynyt jo 18,6 prosenttia, kun Venäjän tärkeimmän vientituotteen öljyn hinta on syöksynyt alas kesän huipustaan. Ruplan arvioidaan putoavan edelleen tammikuussa, sillä maan taloustilanteessa ei näy muutosta parempaan.

Venäjän kulta- ja valuuttavarannot ovat maailman kolmanneksi suurimmat. Niiden ansiosta maan keskuspankki on voinut devalvoida ruplaa vähitellen, eikä Venäjää ole tällä kertaa uhannut samanlainen valuuttaromahdus kuin kymmenen vuotta sitten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme