Mainos
Mainos

Venäjällä pärjää pitkäjänteisyydellä ja rehellisyydellä

Sitra on julkaissut kirjan, jonka tavoitteena on rohkaista ja edistää suomalaisten yritysten meno Venäjän kasvaville markkinoille.

Venäjälle uskaltautuneet suomalaisyritykset ovat pärjänneet hyvin, jos ne ovat jaksaneet toimia pitkäjänteisesti ja noudattaa sääntöjä pikkutarkasti. Viranomaisten lahjominen ei ole edellytys menestykselle, vaan tärkeintä on hoitaa säädetyt velvoitteet ja luoda hyvät henkilösuhteet, arvioi toimittaja Tapani Mäkinen Sitran julkaisemassa Venäjä-raportissa.

Kirjassa Suuri maa, pitkä kvartaali Mäkinen on haastatellut useiden suomalaisten yritysten edustajia. Menestystarinoita on paljon, mutta suuria epäonnistumisia ei Mäkisen mukaan tullut vastaan. Ehkä Venäjälle on menty varovaisemmin kuin esimerkiksi Saksaan, Mäkinen arveli.

Kirja on osa Sitran Venäjä-projektia, jonka tavoitteena on rohkaista ja edistää suomalaisten yritysten uskaltautumista Venäjän kasvaville markkinoille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme