Mainos
Mainos

Venäläinen Alfa yhä kiinnostunut Turkcellin osakkeista

Kilpailu matkapuhelinyhtiö Turkcellin osakkeista kovenee. Venäläinen Alfa -sijoittajaryhmä aikoo tehdä aktiivisesti töitä voittaakseen tarjouksen.

Venäläinen Alfa-sijoittajaryhmä on yhä kiinnostunut turkkilaisen matkapuhelinyhtiön Turkcellin osakkeista ja aikoo viimeistellä tarjouksensa niistä. Asiasta kertoi venäläinen Vedomosti-talouslehti tänään siteeraten neuvotteluja lähellä olevia lähteitä.

TeliaSonera on myös havitellut itselleen Turkcellin osake-enemmistöä, mutta kauppakirjaa ei maanantaina allekirjoitettu Istanbulissa, vaikka niin oli tarkoitus. Turkcelliä hallitsevan Cukurovan perheen edustaja kertoi sen sijaan, että yhtiö halutaan pitää turkkilaisessa omistuksessa. Perheen epäillään myös havittelevan osakkeista enemmän kuin 2,4 miljardia euroa mitä TeliaSonera on aikonut niistä maksaa.

TeliaSonera ilmoitti aloittavansa oikeustoimet Cukurovan perhettä vastaan sekä Turkissa että Kansainvälisen kauppakamarin kautta Genevessä kaupan peruuntumisen takia.

Alfa ja TeliaSonera kilpailevat Turkcellin lisäksi myös venäläisen matkapuhelinoperaattorin Megafonin omistusosuudesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme