Mainos
Mainos

Venäläiset ryntäsivät ostoksille Ikeaan – hinnat nousevat huomenna

Venäjältä odotetaan ratkaisevia toimia ruplan romahduksen seurausten korjaamiseksi. Venäläiset ovat reagoineet ryntäämällä ostoksille.

Venäjän talouteen perehtynyt professori Pekka Sutela arveli eilen yhdeksi mahdollisuudeksi, että osakemarkkinat pannaan kiinni, jotta saataisiin harkinta-aikaa. Eilen huhuttiin jopa siitä, että pääministeri Dmitri Medvedeviä oltaisiin syrjäyttämässä. 

Ruplan painuminen on aiheuttanut jonoja niin pankkien kuin kauppojen edustoille.

Venäläiset ovat kiirehtineet vaihtamaan säästöjään dollareiksi ja euroiksi sekä hamstraamaan huonekaluja ja koruja ja jopa autoja ennen kuin niiden hinta nousee rajusti.

– Kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Olemme kaikki huolissamme, että valuuttamme jatkaa romahdustaan, eräs eläkeläinen kommentoi Financial Timesille.

Esimerkiksi Ikea on ilmoittanut nostavansa hintoja huomisesta alkaen. Valtavat jonot kiemurtelevat jo liikkeiden edessä Moskovassa.

Ostoskeskuksessa FT haastattelema lääkäri esitteli toimittajalle juuri ostamaansa kultasormusta.

– Luulen, että rupla putoaa vuoden loppuun asti. On aika ostaa huonekaluja!, hän sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme