Mainos
Mainos

Venäläiset yöpyvät mieluusti Suomessa

Venäläisten yöpymiset Suomen majoitusliikkeissä lisääntyivät syyskuussa 18 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Myös japanilaiset ja britit ovat yöpyneet aiempaa enemmän Suomessa. Sen sijaan ruotsalaisten yöpymisten määrä laski syyskuussa seitsemän prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Suomalaiset yöpyivät syksyllä majoitusliikkeissä viisi prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Kaikkiaan yöpymisten määrä lisääntyi syyskuussa neljä prosenttia. Hotellihuoneiden käyttöaste oli 53 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 51 prosenttia. Korkeimmat käyttöasteet mitattiin Helsingissä ja Kittilässä, molemmissa 76 prosenttia.

Hotellihuone maksoi tänä vuonna kuitenkin aiempaa enemmän. Huoneen keskihinta oli syyskuussa 367 markkaa, kun viime vuonna yösijan sai keskimäärin 346 markalla. Majoitusliikkeissä vietettiin tammi-syyskuussa lähes 12 miljoonaa yötä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme