Mainos
Mainos

Venekauppa kasvaa odotuksia enemmän

Suomalainen venekauppa ylittää tänä vuonna alan odotukset. Kuuma kesä on saanut kaupan vetämään ja alan kokonaisliikevaihdon odotetaan kasvavan noin 10 prosenttia. Se on noin 5 prosenttiyksikköä enemmän kuin alkuvuodesta ennakoitiin.

Kauppaa on vauhdittanut erityisesti suurten veneiden myynti. Venealan keskusliitto Finnboatsin mukaan myös perämoottorikauppa on käynyt 15 prosenttia vilkkaampana kuin viime vuonna.

Taantumaa edeltäneistä huippuvuosista venekauppa on jäljessä noin viidenneksen, ja nyt myynti on suunnilleen samalla tasolla kuin vuosina 2006-2007.

Suomen suurimpiin lukeutuvasta venekaupasta, Konekesko Marinesta kerrotaan, että kauppa on käynyt erityisesti kotimaan markkinoilla.

– Ennen lomakautta tilastot näyttivät noin 20 prosentin kasvua, mikä on selvästi paremmin kuin mitä oli odotettu, sanoo Konekesko Marinen toimialajohtaja Anssi Westerlund.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme