Mainos
Mainos

Verohallinnon pääjohtaja HS:lle: Veroviilauksia tehty milloin milläkin verukkeella ilman veropoliittista järkeä

Verohallinnon eläkkeelle jäävä pääjohtaja Pekka Ruuhonen moittii Suomen veropolitiikkaa.

Ruuhonen sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa vuosien varrella ärsyyntyneensä hallitusten erilaisista pienistä veroviilauksista, joita on tehty milloin milläkin verukkeella ilman veropoliittista järkeä.

Hänen mukaansa viilauksia on tehty kunkin hallituksen kannatuspohjan varmistamiseksi. Viiden vuoden ajan Verohallintoa johtaneen Ruuhosen mukaan tämä näkyy varsinkin monien verovähennysten ja -tukien myöntämisenä.

– Oli hyvä, että menokehykset otettiin aikoinaan käyttöön. Se on kuitenkin johtanut siihen, että kun ei voi esittää menolisäyksiä, esitetään tulonvähennyksiä.

Uudenvuodenaattona eläkkeelle jäävä Ruuhonen onkin sitä mieltä, että verotuista pitäisi päästä eroon.

– Verotieteellinen tutkimus on osoittanut, että verotukien vaikutukset ovat jokseenkin olemattomat.

Ruuhonen myös sanoo lehden haastattelussa, ettei hänellä ole selvää vastausta siihen, miksi Suomessa ei hevin saada läpi sellaisiakaan uudistuksia, joista tutkijat ovat lähes yksimielisiä.

– Ehkä meillä on vähän pienet piirit. Siinä on paljon hyvää, että kaikki tuntevat kaikki, mutta reipas ja raikas keskustelu puuttuu. Asiat halutaan päättää etukäteen pienessä piirissä, hän sanoo.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot