Mainos
Mainos

Verohallinto toppuuttelee kohua jäähyväisverosta

Verohallinto toppuuttelee väläyteltyyn jäähyväisveroon liittyvää keskustelua.

Pääjohtaja Pekka Ruuhonen sanoo Twitter-tilillään, ettei asiasta ole olemassa lakiehdotusta. Hänen mukaansa muiden maiden käytäntöjä olisi silti hyvä selvittää Suomessa.

Iltalehti kertoi verohallinnon ehdotuksesta, jonka mukaan ulkomaille pysyvästi muuttavalle suomalaiselle voitaisiin määrätä erityinen jäähyväisvero.

Viestintäpäällikkö Eija Karppinen Verohallinnosta kertoo, että ehdotus sisältyy tammikuiseen raporttiin, jossa se mainitaan yhdellä ranskalaisella viivalla.  

Viestintäpäällikön mukaan asialle ei ole toistaiseksi tehty mitään. Esimerkiksi mahdollisen veron tuotosta ei ole olemassa mitään laskelmia.   

– Tässä katsottiin, että olisi hyvä, että Suomessakin tehtäisiin tästä asiasta selvitys. Mutta se on vain selvitettävä asia, eikä se ole tällä hetkellä mitenkään korkealla Verohallinnon prioriteettilistalla.  

– Tämänkaltaisia veroja on käytössä muissa maissa, esimerkiksi lähiympäristössä Norjassa ja Tanskassa, Karppinen sanoo.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot