Mainos
Mainos

KL: Verokiila kapenee pitkäastä aikaa – Suomi erottui vertailussa edukseen, on silti yhä huippuverottaja

Kilpailukykysopimus alensi verokiilaa tuntuvasti. Suomi on silti yhä yksi OECD-maiden kovimmista verottajista, kirjoittaa Kauppalehti.

Veronmaksajien keskusliiton laskelmien mukaan verokiila on ollut laskussa parin viime vuoden ajan. Kauppalehden haastatteleman pääekonomisti Mikael Kirkko-Jaakkolan mukaan se on kilpailukykysopimuksen ansiota.

Lehden mukaan kilpailukykysopimus siirsi työnantajamaksuja palkansaajien maksettavaksi. Aluksi näytti siltä, että maksutaakkaa vain siirtyi paikasta toiseen. Maksujen verovähennyskelpoisuus ja joidenkin maksujen samanaikainen alentaminen saivat kuitenkin aikaan sen, että palkansaajien veroaste ei noussut. Lisäksi hallitus kevensi tuloverotusta.

Suomen verokiila on silti yhä ­OECD-maiden leveimpiä. Se oli viime vuonna 43 prosenttia, kun teollisuusmaiden keskimääräinen verokiila oli 35,9 prosenttia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme