Mainos
Mainos

Verokikkailu tytäryhtiöiden avulla lisääntynyt

Monikansalliset yritykset ovat jääneet aiempaa useammin kiinni tytäryhtiöiden käytöstä verosuunnittelussa. Verohallinto on karhunnut konserneilta noin 100 miljoonaa euroa vuosittain siirtohinnoittelun vuoksi ja summa on tarkastusten perusteella kasvamassa.

Tapaukset ovat tyypillisesti sellaisia, joissa tytäryhtiöiden omaisuutta tai tuotteita myydään omalle konsernille alennushintaan. Näin vältytään maksamasta veroja tytäryhtiön kotimaassa.

- Esimerkiksi suomalainen tytäryhtiö on kehittänyt teknologiaa, jota konsernin muut yhtiöt hyödyntävät. Suomalainen yritys saattaa tehdä tappiota, mutta teknologiaa hyödyntävän konserniyhtiön tulos on hyvä, kertoo Konserniverokeskuksen erityisasiantuntija Sami Laaksonen.

Saatavien perinnässä kestää helposti vuosia, koska yhtiöt käyttävät valitusmahdollisuudet hyväksi ja yhtenä osapuolena kiistassa on myös toisen yhtiön kotimaa.

Verohallinto on viime aikoina lisännyt panostusta siirtoverotuksen tarkkailuun. Laaksosen mukaan ilmiö yleistyy samalla, kun yhtiöt tulevat entistä kansainvälisemmiksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme