Mainos
Mainos

Veronkevennykset hintojen alentamiseen

Hintoihin vaikuttavien kulutusverojen keventäminen on nyt kansalaisten keskuudessa selvästi suositumpi ratkaisu kuin palkkaverotuksen lieventäminen.

verot-laskee

Väli-Suomen sanomalehtien Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan 60 prosenttia kansalaisista asettaa etusijalle välillisten verojen keventämisen. Vastaajista 34 prosenttia pitää tuloverotuksen alentamista parempana vaihtoehtona. Välillisiä veroja ovat esimerkiksi arvonlisävero ja polttoainevero. Niiden suuruus vaikuttaa tuotteiden ja palvelujen hintaan.

Valtiontalouden tämänhetkinen pelivara haluttaisiin mieluiten käyttää verotuksen keventämiseen. Sen asettaa etusijalle 42 prosenttia suomalaisista. Valtion velan lyhentämistä pitää etusijalla 28 prosenttia vastaajista. Julkisten palvelujen parantaminen on tärkeintä 26 prosentin mielestä. Verotuksen keventämishalu on voimakkainta SDP:n kannattajien keskuudessa. SDP:n kannattajat ovat hieman innokkaampia verotuksen keventäjiä kuin kokoomuslaiset, jotka painottavat myös valtion velan maksamista. Samaa halua on Keskustan kannattajakunnassa. Vasemmistoliiton kannattajat asettavat ainoana puolueryhmittymänä palvelujen parantamisen tärkeimmäksi kohteeksi.

Enemmistö suomalaisista antaisi pieni- ja keskituloisille suhteellisesti suuremmat veroalennukset kuin suurituloisille. Suomen Gallup kysyi veromielipiteitä 1005 suomalaiselta 6.-14. kesäkuuta. Tulosten virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme