Mainos
Mainos

Veronkevennykset tulivat odotettua halvemmiksi

Veronmaksajain keskusliiton selvityksen mukaan 1996 aloitettujen kevennysten lopullinen hinta oli vain 10 prosenttia alkuperäisistä arvioista.

Vuodesta 1996 aloitettujen tuloveron kevennysten todelliset kustannukset valtiolle ovat jääneet kymmenesosaan alun perin arvioidusta. Veronmaksajain keskusliiton selvityksen mukaan veropotti ei supistunut ennakoidusti, koska veronmaksajia oli aikaisempaa enemmän ja heidän tulotasonsa oli korkeampi.

Lakiesityksiä laadittaessa vuosien 1996-2003 veronkevennysten arvioitiin vähentävän verotuloja yhteensä 4,8 miljardia euroa. Laskelmat perustuivat vuoden 2004 rahan arvoon.

- Tilastollisten analyysien perusteella kevennysten lopullinen suora kustannus oli kuitenkin 475 miljoonaa euroa eli 10 prosenttia alkuperäisistä arvioista, veronmaksajain pääekonomisti Jaana Kurjenoja päättelee tutkimuksessaan.

Tutkimuksessa on selvitetty henkilöverotuksen, arvonlisäverotuksen ja yhteisöveron tuottoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot