Mainos
Mainos

Veronmaksajien vertailu: Suomi verottaa keskipalkkaista muita maita kireämmin

Suomen palkkaverotus on kansainvälisessä vertailussa jyrkästi progressiivista, selviää Veronmaksajien Keskusliiton selvityksestä.

Pienten palkkojen verotus on eurooppalaista keskitasoa, mutta tulojen kasvaessa verotus kiristyy muita maita enemmän.

Keskipalkkaista suomalaista verotetaan selvityksen mukaan 2,7 prosenttiyksikköä kireämmin kuin vertailumaissa.

Suurituloisimpien, yli 130 000 euroa vuodessa ansaitsevien palkansaajien tuloveroprosentti on vertailumaista kolmanneksi korkein Belgian ja Italian jälkeen.

Veronmaksajien Keskusliitto on vertaillut vuosittaisessa Kansainvälinen palkkaverovertailu -selvityksessään työn verotusta 18 OECD-maassa eri palkkatasoilla.

Kokonaiskuva ei juuri muutu vertailtaessa työn verotusta perinteisesti palkkaverokiilalla, eli ottamalla huomioon myös työhön kohdistuvat työnantajamaksut.

Työnantajamaksut ovat Suomessa eurooppalaista keskitasoa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot