Mainos
Mainos

"Verotyöryhmän ehdotuksia ei voi toteuttaa"

Valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Mika Lintilän (kesk.) mielestä ylijohtaja Martti Hetemäen johtaman verotyöryhmän ehdotuksia ei voi toteuttaa sellaisinaan.

Lintilän mukaan ryhmän esittämää voimakasta veronkevennyslinjaa ei voi toteuttaa nykyisessä taloustilanteessa. Lintilä arvioi, että ansiotulojen ja yhteisöverojen keventäminen olisi perusteltua vain, jos sillä saataisiin varmasti paikattua valtiontalouden alijäämää ja julkisen talouden kestävyysvajetta.

Hetemäen ryhmä haluaisi alentaa yhteisöveroja nykyisestä 26 prosentista 22 prosenttiin ja ansiotulojen verotusta yhteensä kahdella miljardilla eurolla.

- Kuten olemme nähneet, niin tyytyväisyys verohuojennuksiin on aina ollut hyvin lyhytaikaista. Ennen pitkää se johtaisi siihen, että meillä ei ole enää mahdollisuutta käyttää verotusta finanssipoliittisena välineenä, Lintilä arvioi.

Lintilä kritisoi myös ryhmän esitystä arvonlisäveron korottamisesta kahdella prosenttiyksiköllä, samalla kun tuloverotusta oltaisiin laskemassa.

- Hyvätuloiset hyötyvät ansiotuloverokevennysten kautta, mutta pienituloisilla kokonaisverorasitus kasvaisi välillisten verojen noustessa, hän summaa.

Lintilän mielestä lähivuosina Suomella ei ole mahdollisuuksia toteuttaa kovinkaan suurta veroremonttia haastavan taloustilanteen takia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme