Mainos
Mainos

Vesa Vihriälä palaa Suomeen

Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen Etlan ja Elinkeinoelämän Valtuuskunnan EVAn toimitusjohtajaksi on maaliskuun alusta alkaen nimitetty Vesa Vihriälä. Nykyinen toimitusjohtaja Sixten Korkman jää eläkkeelle 64-vuotiaana.

Matti Apunen jatkaa EVAn johtajana.

Vesa Vihriälällä, 56 vuotta, on laaja kokemus taloudellisesta tutkimuksesta ja talouspolitiikan valmistelusta. Parhaillaan hän toimii Euroopan komissiossa talouskomissaari Olli Rehnin neuvonantajana. Aiemmin hän on toiminut Talousneuvoston sihteeristön päällikkönä ja talousasioiden alivaltiosihteerinä Valtioneuvoston kansliassa, Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtajana, useissa tehtävissä Suomen Pankissa sekä tutkijana OECD:ssa.

Vesa Vihriälä on valmistunut valtiotieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistosta ja opiskellut myös Massachusetts Institute of Technology'ssa. Hän on julkaissut runsaasti talouskysymyksiä koskevia raportteja ja artikkeleita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme