Mainos
Mainos

Video: Laita raha poikimaan – asiantuntijan sijoitusvinkit reilussa minuutissa

Alkuvuosi on tarjonnut sijoittajille ristiriitaisia ohjeita siitä, miten varallisuuttaan olisi kannattavinta sijoittaa.

Osa on sillä kannalla, että kaikki osakkeet olisi hyvä myydä heti. MTV Uutisten haastattelema Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén taas suhtautuu asiaan hieman maltillisemmin. Tosin hänenkin mukaansa edessä on tilanne, jossa kannattaa siirtää ajatusmaailmansa pääoman kasvattamisesta pääoman turvaamiseen. 

– Täytyy pitää mielessä, että maailmalla osakemarkkinat ovat nousseet jo seitsemän vuotta putkeen. Nousu on huomattavasti lähempänä loppua kuin alkua, Vilén arvioi. 

Vilén sanoo, tietyissä tapauksissa osakkeet ovat kuitenkin edelleen hyvä vaihtoehto. 

– Vuoden tai yli kymmenen vuoden tähtäimellä osakkeet ovat edelleen parhaiten tuottava omaisuusluokka. 

Mikäli itsellä ei ole mahdollisuuksia perehtyä markkinoihin kunnolla, Vilén suosittelee suoraan osakkeisiin sijoittaessa käyttämään asiantuntijoita apuna. Hän itse pitää pienten yhtiöiden tuloskasvunäkymiä kuluvana vuonna hyvinä.  

– Uskon, että tänä vuonna kurssivoittajat löytyvät pienistä yhtiöistä. Pienissä yhtiöissä varianssi on kuitenkin aika iso, joten hajauttaminen on tärkeää. 

Talletustilien kannalla Vilén ei tuottomielessä ole.

 – Talletuskorot ovat nollissa, eli talletustilit eivät tuota mitään. Reilun vuoden aikajänteellä on kuitenkin hyvä, jos talletus suojelee pääomaa parempia ostoaikoja odottaessa.

Rahastoja valitessa Vilén neuvoo kiinnittämään huomiota niiden laatuun ja siihen, miten ne ovat pärjänneet historiassa. 

– Esimerkiksi asuntoihin tai infrastruktuuriin sijoittavat rahastot ovat turvallinen vaihtoehto seuraavan viiden vuoden tähtäimellä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme