Mainos
Mainos

Viennin arvo kasvussa

Suomen viennin arvo kääntyi toukokuussa selvään kasvuun vuoden kestäneen supistumisen jälkeen. Tullihallituksen kuukausikatsauksen mukaan kasvu jäi kuitenkin prosenttiyksikön ennakkoarvioita pienemmäksi. Myös tuonti jäi aiemmasta arviosta.

Viennin arvo oli toukokuussa 4,2 miljardia euroa, mikä oli kuusi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavana aikana. Tullihallituksen mukaan kaikkien tärkeimpien toimialojen viention viime kuukausina kehittynyt myönteisesti heikon vuodenvaihteen jälkeen. Koko alkuvuoden yhteenlaskettu viennin arvo oli kuitenkin viisi prosenttia viimevuotista pienempi.

Vaikka tuonti on myös elpynyt, sen arvo jäi toukokuussa kolme prosenttia vuoden takaisesta. Aiempi arvio oli vain kahden prosentin supistuminen. Tammi-toukokuussa tuonti oli kuukausitilaston mukaan viisi prosenttia viime vuotta pienempi. Kauppataseen ylijäämä oli toukokuussa 1,2 miljardia euroa, kun se viime vuonna oli 0,9 miljardia. Tammi-toukokuun ylijäämä oli vajaat 0,2 miljardia viime vuotta pienemmät 4,7 miljardia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme