Mainos
Mainos

Vienti kutistui rajusti heinäkuussa

Viennin arvo laski rajusti heinäkuussa. Tullihallituksen ennakkotietojen mukaan vienti väheni viime vuoden heinäkuuhun verrattuna 36 prosenttia. Tuonti supistui samaan aikaan 39 prosenttia.

Suomen viennin arvo oli heinäkuussa Tullihallituksen mukaan 3,5 mrd. euroa.

Vientiä supistivat etenkin sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tuotteet, koneet ja laitteet sekä öljytuotteet. Selvässä laskussa oli myös kuljetusvälineiden, paperin ja pahvin sekä raudan ja teräksen vienti. Viennin supistumiseen vaikutti myös vertailuajankohtaan osunut 160 milj. euron alustoimitus.

Tuonti oli heinäkuussa arvoltaan 3,3 mrd. euroa. Tuontia vetivät alaspäin pitkälti samat tavararyhmät kuin vientiäkin eli öljy, sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tuotteet, koneet ja laitteet, kuljetusvälineet sekä rauta ja teräs.

Kauppatase oli heinäkuussa 145 milj. euroa ylijäämäinen. Tammi-heinäkuussa ylijäämää on kertynyt runsas miljardi euroa, kun ylijäämä vuosi sitten oli lähes 2,3 mrd. euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme