Mainos
Mainos

Vienti supistui ja tuonti kasvoi tammikuussa

Tullihallituksessa valmistuneen tammikuun ulkomaankauppakatsauksen mukaan kauppataseen ylijäämä oli 3 miljardia markkaa. Viennin arvo oli 12,4 ja tuonnin 9,4 miljardia markkaa. Vienti supistui viime vuoden tammikuusta 7 prosenttia ja tuonti kasvoi 3 prosenttia.

Paperiteollisuuden viennin arvo jäi tammikuussa 9 prosenttia viimevuotista pienemmäksi. Paperin vienti supistui prosentin ja pahvin ja kartongin vienti viidenneksen. Puutavarateollisuuden kokonaisviennin arvo oli peräti 29 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten tammikuussa.

Metallituote- ja koneteollisuuden viennin arvo jäi 8 prosenttia vähäisemmäksi kuin vuotta aiemmin. Metallin perusteollisuuden viennissä oli supistumista 2 prosenttia. Kemiallisen teollisuuden sekä tekstiili- , vaate- ja nahkateollisuuden vienti oli viime vuoden tasolla. Elintarvikevienti sen sijaan kasvoi 29 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme