Mainos
Mainos

Vientihinnat notkahtivat liki kuusi prosenttia

Vientihinnat laskivat kesäkuussa 5,8 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, Tilastokeskus kertoi tänään. Lasku johtui erityisesti elektroniikan ja sähköteknisten tuotteiden halpenemisesta. Myös paperin ja kartongin hinnat tulivat alas. Lääkintäkojeiden, hienomekaanisten koneiden ja optisten instrumenttien vientihinnat olivat sen sijaan nousseet vuoden takaisesta.

Suomessa hyödykkeiden verottomia hintoja mittaava kotimarkkinoiden perushintaindeksi oli viime vuoden kesäkuuhunverrattuna 0,8 prosentin laskussa. Myös sen laskuun vaikutti merkittävimmin elektroniikka- ja sähköteknisten tuotteiden halpeneminen. Indeksin laskua hillitsi kuitenkin sähköenergian kallistuminen.

Toukokuusta kesäkuuhun tuontihinnat kasvoivat 0,3 prosenttia ja vientihinnat alenivat 0,6 prosenttia. Tuontihintoja nosti keväällä erityisesti raakaöljyn kallistuminen.

Teollisuuden tuottajahintaindeksi laski vuoden takaisesta yhteensä kolme prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme