Mainos
Mainos

Vientiyritykset tyytyväisiä USA:n koron alennukseen

Suomalaiset vientiyritykset iloitsevat Yhdysvaltain eilisestä koron alennuksesta.

Outokummun terästehtaalla

Koronlasku alentaa suomalais-yritysten rahoituskustannuksia ja elvyttää suomalaistuotteiden kysyntää Atlantin takana. USA:n kansantuotteen kasvu on nyt hitainta yli viiteen vuoteen. Taantuma uhkaa aiheuttaa varovaisuutta niin yrityksissä kuin kuluttajissakin. Yhdysvalloissa pessimismiä ovat levittäneet suurten yritysten irtisanomis-ilmoitukset. Lopputili odottaa muun muassa tuhansia Chryslerin, Lucentin, Amazon.comin ja Hewlett-Packardin työntekijöitä.

Vaikutukset kantautuvat Suomeenkin saakka: kun amerikkalaiset eivät enää osta Nokian puhelimia entiseen malliin tai paina lehtiä suomalaispaperille, näiden yritysten tuloskunto heikkenee.

Nyt taloutta yritetään elvyttää korkoja laskemalla. Koronlasku tuntuu myös vientiyrityksissä Suomessa.

-Vaikutus näkyy ennen muuta alentuneina rahoituskustannuksina, ensinnäkin sen johdosta että valuuttasuojaukset käyvät entistä edullisemmaksi dollarin ja euron välisen korkoeron kavennuttua. Toisekseen sen johdosta, että merkittävä osa rahoituksestamme on dollari-pohjaista ja alentuneet korot johtavat alentuneisiin korkokuluihin, sanoo rahoitusjohtaja Esa Lager Outokummusta.

Ainakaan vielä Euroopassa ei ole säikähdetty Yhdysvaltain kasvun hidastumisen vaikutuksia. Euroopan keskuspankki piti tänään ohjauskoron ennallaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme