Mainos
Mainos

Viidennen ydinvoimalan louhintatyöt käyntiin Olkiluodossa

Uuden ydinvoimalan varsinaiset rakennustyöt alkavat reilun vuoden kuluttua.

Eurajoki

Suomen viidennen ydinvoimalaitoksen louhintatyöt ovat alkaneet Eurajoella Satakunnassa. Kyseessä on kolmas Eurajoen Olkiluotoon rakennettava laitosyksikkö.

Nykyisten laitosyksiköiden vieressä oleva alue valmistellaan tänä vuonna rakentamista varten. Varsinainen rakentaminen alkaa keväällä 2005 betonivalulla.

Teollisuuden voima (TVO) ennakoi tiedotteessaan louhinta- ja aluetöiden työntekijämäärän nousevan tänä vuonna noin sataan. Työntekijämäärä kasvaa merkittävästi, kun rakentamisvaihe alkaa.

- TVO on arvioinut, että Olkiluoto 3 -hanke voisi toteutua 50 prosentin kotimaisuusasteella, ja tällöin se voisi merkitä jopa 30 000 henkilötyövuoden suomalaista panosta. Tällä on merkitystä niin Eurajoen, Länsi-Suomen kuin koko maankin työllisyydelle, sanoi kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen käynnistäessään louhintatyöt.

Laitosyksikkö on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2009. Reaktorilaitos perustuu ranskalais-saksalaisen Framatomen ja turbiinilaitos saksalaisen Siemensin teknologiaan.

(MTV3-STT)

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen sai vastata useampaan kertaan, joko olisi aika puhua kuudennesta ydinvoimalasta.

(Yhdeksän uutiset 16.02.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot