Mainos
Mainos

Viipurin sellutehtaan työntekijät osoittavat mieltään

Viipurin sellu- ja paperitehtaan työläiset osoittavat mieltään maksamattomien palkkojen ja työpaikkojensa puolesta. Työntekijät saattavat myös sulkea Viipuri-Pietari-tien ylihuomenna, jos heidän vaatimuksiinsa ei suostuta, Viipurin lähellä Sovetskissa (Johannes) sijaitsevan tehtaan ammattiyhdistyksen edustaja Lev Honotajev kertoi tänään.

Kimmokkeen mielenilmauksille antoi tehtaan uuden omistajan - englantilaisen Nimonor Investment Ltd:n - ilmoitus työntekijöiden irtisanomisista. Palkkoja ei ole maksettu yli vuoteen, ja palkkarästien määrä on kivunnut liki 30 miljoonaan markkaan.
-Ihmiset ovat nälissään ja sosiaalinen tilanne on kireä. Lisäksi tehtaasta on laittomasti irtisanottu tähän mennessä parisataa henkeä, ja uusia irtisanomisia on tulossa, Honotajev selvitti. Hänen mukaansa työntekijöiden kärsivällisyys loppui, kun tehtaan uusi omistaja ei maksanut palkkarästejä. Sitä ennen tehdas seisoi yli vuoden omistusjärjestelyjen keskeneräisyyden takia.

Tehdas siirtyi englantilaisyritykselle viime vuoden lopulla. Ostaja sitoutui kaupassa sijoittamaan tehtaaseen 25 miljoonaa dollaria eli reilut 130 miljoonaa markkaa. Lisäksi sopimuksessa edellytettiin 2100 työpaikan säilymistä.
-Meitä on petkutettu. Sijoituksista ei ole tietoakaan, ja tehtaan johto ei salaa suunnitelmiaan väen vähentämiseksi, Honotajev kertoi.

Pattitilannetta yritettiin ratkoa tänään Viipurissa neuvonpidossa, jossa olivat mukana Leningradin alueen edustajat ja tehtaan johto. Tehtaan johtaja ei ollut tavoitettavissa kommenttia varten.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme