Mainos
Mainos

Viivästyskorko laskee 10 prosenttiin

Yleinen viivästyskorko laskee ensi vuoden alussa yhden prosenttiyksikön 10 prosenttiin. Suomen Pankki on vahvistanut uudeksi viivästyskoron viitekoroksi kolme prosenttia, johon lisätään lain mukainen seitsemän prosentin kiinteä lisä. Vuosittain vaihtuva viivästyskorko määräytyy markkinakorkojen kehityksen mukaan.

Yleistä viivästyskorkoa voidaan periä luotoista, joista ei ole sovittu maksettavaksi korkoa. Sen sijaan pankkilainoissa ja muissa luotoissa, joissa korosta on sovittu, viivästyskorko on neljä prosenttiyksikköä sovittua korkoa korkeampi. Ylin viivästyskorko on kuitenkin 13 prosenttia.

Suomen Pankki vahvistaa viivästyskoron viitekoron vuosittain kolmen kuukauden markkinakorkojen perusteella. Viivästyskorko on päivittäisten kolmen kuukauden markkinakorkojen vuosikeskiarvo. Ennen vuonna 1995 säädettyä korkolakia viivästyskorko oli 16 prosenttia. Vuonna 1996 yleinen viivästyskorko oli 13 prosenttia ja kuluvana vuonna 11 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme