Mainos
Mainos

Viking Line ei maksa Maarianhaminan satamamaksuja

Varustamoyhtiö Viking Line kieltäytyy maksamasta Maarianhaminan satamamaksua. Yhtiön mukaan kilpailevaa Silja Linea suositaan alennuksilla maksuihin.

Viking Line maksoi heinäkuussa erääntyneestä laskusta vain kaksi kolmasosaa. Myös Birka Line uhkasi aiemmin jättää maksamatta risteilyalus Birka Princessin satamamaksun, mutta muutti sitten mieltään.

Varustamoita kismittää se, että satamamaksut loppuvat 20 000 nettorekisteritonniin. Tämä on eduksi Silja Linelle, jonka alukset ovat suurempia kuin Vikingin tai Birka Linen. Maksu ei yhtiöiden mukaan myöskään ole suhteessa kaupungin kustannuksiin. Kiistaa tutkitaan parhaillaan kilpailuvirastossa.

Maarianhaminan kaupunginjohtaja Bjarne Petterson lupaa, että sataman kustannukset merkitään jatkossa näkyvämmin Maarianhaminan budjettiin. Petterson toivoo varustamojen ja kaupungin pääsevän tyydyttävään kompromissiin kilpailuviraston päätettyä asiasta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme