Mainos
Mainos

Viking Line ja Naantali kiistelevät satamamaksuista

Viking Line ja Naantalin kaupunki kiistelevät satamamaksuista. Naantali vaatii haastehakemuksessa laivayhtiöltä erilaisia korvauksia liikennesopimuksen rikkomisesta 65,9 miljoonaa markkaa. Laivayhtiö kiistää vaateen ja ryhtyy vastatoimiin.

Viking Linen mukaan korvaukset ovat korkeintaan 6 miljoonaa markkaa. Se puolestaan vaatii takaisin 5,5 miljoonaa markkaa, jonka se on aiemmin maksanut. Laivayhtiö katsoo, että Naantalin haastehakemus johtaa myös vastahaasteeseen vahingosta, jonka perusteeton vaatimus on aiheuttanut.

Kiistan juuret juontavat aikaan, jolloin Viking Line liikennöi Naantalista Ruotsiin. Laivayhtiö ja kaupunki tekivät liikennesopimuksen. Viking Linen laivaliikenne siirtyi myöhemmin Turkuun.

Pääsopimuksesta tehtiin uusi sopimus. Kaupunki katsoo, ettei laivayhtiö sitoutunutkaan sopimukseen, vaikka se on maksanut tietyt korvaukset vuosittain. Nykyisin Finnlink liikennöi Naantalista Ruotsiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme