Mainos
Mainos

Vip Vision tanskalaisomistukseen

Tanskalainen Nordisk Film osti maanantaina tamperelaisen tv-ohjelmien tuotantoyhtiön Vip Visionin koko osakekannan. Vip Visionin entiset pääomistajat toimitusjohtaja Kalervo Kummola ja tuotantojohtaja Jarmo Porola jatkavat työskentelyään yhtiön palveluksessa. Kaupan osapuolet eivät kerro kauppahintaa julkisuuteen.

Kummola ja Porola omistivat kumpikin 30 prosenttia Vip Visionista ja loput 40 prosenttia osakekannasta jakaantui seitsemän pienomistajan kesken. Sekä Kummola että Porola sitoutuivat kaupan yhteydessä jatkamaan Vip Visionin palveluksessa ainakin seuraavat kaksi vuotta.

Kaupan taustalla on Vip Visionin entisten omistajien yhteistyö tanskalaisen Egmont Group -konsernin kanssa, joka omistaa 20 prosenttia tulevasta neloskanavasta. Nordisk Film on Egmontin sisaryhtiö. Kummola ja Porola kumppaneineen omistavat osan neloskanavasta Vip Holding -yhtiönsä kautta. Kauppa ei kuitenkaan koskenut viimeksi mainittua yhtiötä.

Jarmo Porolan mukaan Vip Visionin toiminta laajenee ensi kevään aikana. Yhtiöön palkataan puolenkymmentä uutta tuottajaa ja ohjaajaa. Vip Visionin palkkalistoilla on tällä hetkellä kymmenen työntekijää, minkä lisäksi yhtiö työllistää 15-20 henkilöä alihankkijoina.

Omistajan vaihdos ei vaikuta yhtiön kotipaikkaan ja myös yhtiön nimi säilyy ennallaan. Nordisk Film on hankkinut aiemmin omistukseensa tv-ohjelmien tuotantoyhtiöitä Tanskasta, Norjasta ja Ruotsista. Vip Vision on tunnettu muun muassa visailuohjelmien ja Hyvät Herrat -sarjan tuottajana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme