Mainos
Mainos

Virolaiset eivät luota tulevaan

Verrattaessa Euroopan unionin maihin on virolaisten luottamus oman maan talouteen varsin matala. Lähes kolmannes tutkimukseen osallistuneista kuluttajista ei ole kyennyt nostamaan elintasoaan useisiin vuosiin.

Viime vuonna väheni erityisesti miesten tulevaisuudenusko työttömyyden jatkuvan kasvun vuoksi. Tutkimuksen mukaan kaikkein vähiten tulevaisuuteen uskovat 30-40-vuotiaat miehet; eivät suinkaan eläkeläiset. Kaikkein huonoimmassa asemassa elävät eläkeläisten ohella lapsiperheet. Heidän käyttövaransa kuukaudessa ovat perheenjäsentä kohden noin 500 kruunua eli 200 markkaa.

Myös elintasoerot ovat viime vuosina jatkuvasti kasvaneet. Vaikka tilastoista on puhdistettu miljonäärit sekä epäsosiaalinen joukko, ovat tuloerot noin 12-kertaiset eli parhaiten toimeentulevien ryhmässä käyttövarat ovat noin 6000 kruunua (2400 mk) henkeä kohden kuukaudessa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme