Mainos
Mainos

Virolaislähteet: Telia ostamassa Soneran Baltian omistuksia

Virolaisten analyytikkolähteiden mukaan ruotsalaisoperaattori Telia on tarjoutunut ostamaan Soneran Baltian omistuksia. Uutistoimisto Reutersin haastattelemien, nimettömäksi jäävien analyytikkojen mukaan Telia on tehnyt ostotarjouksen Soneran Baltian omistuksista.

Telialla ja Soneralla on yhteisiä omistuksia Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yhtiöt omistavat yhdessä esimerkiksi 49 prosenttia Eesti Telekomista ja 60 prosenttia Lietuvos Telekomas -yhtiöstä. Eestiläisomistuksen arvo on vajaat 1,4 miljardia markkaa ja liettualaisomistuksen noin 1,1 miljardia markkaa.

Keventäisi velkataakkaa

Balttiomistusten myyminen auttaisi Soneraa keventämään raskasta velkataakkaansa. Yhtiöllä on velkaa noin 4,7 miljardia euroa eli liki 28 miljardia markkaa. Valtaosa velasta syntyi, kun Sonera hankki kolmannen sukupolven matkapuhelinluvan Saksasta.

Soneran johto ilmoitti yhtiön osavuosikatsauksen yhteydessä heinäkuussa, että velka pienenee 2,5 miljardiin euroon eli vajaaseen 15 miljardiin markkaan vuoden loppuun mennessä. Viime viikonloppuna Sonera ilmoitti myyneensä vajaan kolmanneksen omistamistaan Deutsche Telekomin osakkeista velkataakkansa keventämiseksi.

Soneran viestintäjohtaja Jari Jaakkola ei suostu kommentoimaan virolaisanalyytikkojen esittämiä väitteitä. Hallituksen puheenjohtajan Tapio Hintikan mukaan Sonera on sitoutunut omistuksiinsa Baltiassa.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme