Mainos
Mainos

Viron automyynti vähenee

Viron talouden syöksy näkyi viime vuonna myös uusien autojen myynnin vähenemisenä. Pankeista ei enää saanut edullisia leasing-lainoja ja autoliikkeiden omarahoitteiset lainakorot nousivat tuntuvasti.

Kaikkiaan Virossa on runsaat puoli miljoonaa autoa. Näistä yli 400 000 on jo yli kymmenen vuotta vanhoja. Uusia autoja myytiin viime vuonna vain hieman yli 10 000 eli noin seitsemän prosenttia vähemmän kuin 1997.

Viron autokannasta noin neljännes on edelleen Ladoja, joiden lukumäärä tosin vähenee vuosittain. Seuraavina tulevat Ford, Moskvitsh ja Opel. Uusien autojen myynnissä kärkipaikkaa piti viime vuonna Volkswagen, seuraavina Nissan ja Opel. Kaikkein suosituin yksittäinen automerkki Virossa on Honda Civic. Suurin häviäjä viime vuonna oli Fiat.

Autokannasta noin neljännes on rekisteröity Tallinnaan. Viime vuonna Virosta toimitettiin ulkomaille, pääosin Venäjälle, 1800 autoa. Autovienti on nopeasti kasvanut. Viime vuoden luvut olivat liki neljänneksen suuremmat kuin vuotta aiemmin. Suurimmat viejät ovat Audin ja Subarun virolaisedustajat.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme