Mainos
Mainos

Viron inflaatiovauhti hidastuu edelleen

Viron inflaatiovauhti on jatkuvasti hidastumassa. Maan hallituksen kunnianhimoista 20 prosentin tavoitetta ei alustavien tilastojen perusteella viime vuonna kuitenkaan saavutettu, sillä kuluttajahintaindeksi nousi 23,1 prosenttia.

Nousu on selvästi hitaampaa kuin edellisvuosina. Vuonna 1994 inflaatio kohosi 42 prosenttiin ja toissa vuonna 29 prosenttiin.

Kansainvälisen valuuttarahaston syyskuinen arvio viime vuoden ja myös tämän vuoden inflaatiovauhdista oli 24-25 prosentin välillä. Viron hallitus on asettanut tämän vuoden inflaatiotavoitteeksi 14 prosenttia.

Eniten viime vuoden aikana kallistuivat Virossa palvelut, 27,2 prosenttia. Elintarvikkeet kallistuivat Viron tilastokeskuksen mukaan 21,1 ja kulutustavarat 19,6 prosenttia.

Vientihintaindeksi nousi Virossa vuositasolla vain 5,6 prosenttia ja teollisuustuotannon valmistajahintaindeksi 9,9 prosenttia.
(STT-Eta)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme