Mainos
Mainos

Viron johtavat pankit yhdistyvät

Viron kaksi johtavaa pankkia, Hansabank ja Eesti Hoiupank, ilmoittivat tänään yhdistymisestään. Yhdessä ne ovat Baltian maiden selvästi suurin rahalaitos.

Hansapank on Viron suurin ja Hoiupank maan kolmanneksi suurin pankki. Niiden yhteiset varat ovat lähes 20 miljardia kruunua eli noin 7,5 miljardia markkaa.

Hansapankin apulaisjohtaja Rain Lohmus sanoi tänään, että molemmat pankit olivat tavoitelleet yhdistymistä. Yhdistymisestä oli käyty neuvotteluja jo pitemmän aikaa. Uuden pankin markkinaosuus Virossa on noin 45 prosenttia, mikä Lohmusin mukaan ei ole liian suuri sikäläisille markkinoille.

Yhdistyminen tulee vielä käsiteltäväksi kummankin pankin osakkeenomistajien kokouksissa sekä Viron keskuspankissa. Pankit eivät ole vielä anoneet yhdistymislupaa keskuspankilta, eikä Lohmus sanojensa mukaan tiedä, mikä keskuspankin kanta asiassa on. Uutistoimisto BNS:n lähteiden mukaan on erittäin luultavaa, että keskuspankki antaa siunauksensa hankkeelle.

Lohmus kertoi, että yhdistymisen jälkeen kumpikin pankki saisi hoidettavakseen omat erityisalueensa. Näistä käydään kuitenkin vielä neuvotteluja.

Hoiupankin edustaja kertoi, että Hoiupankin osakkeenomistajat saavat 37 prosenttia ja Hansapankin osakkeenomistajat 63 prosenttia uuden pankin osakkeista. Pankkien allekirjoittaman aiesopimuksen mukaan yhdistymisneuvottelut saatetaan päätökseen maaliskuun alkuun mennessä.
(STT-BNS-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme