Mainos
Mainos

Viron kilpailuviranomaiset hyväksyivät Tallinkin Silja-kaupan

Virolaisen Tallink-varustamon Silja-kauppa etenee. Viron kilpailuvirasto hyväksyi yrityskaupan ilman ehtoja.

Viron kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet Tallinkin Silja-kaupan. Johtaja Aini Proos Viron kilpailuvirastosta perustelee myönteistä päätöstä sillä, ettei ostettava yritystoiminta ole päällekkäistä Tallinkin nykyisen liiketoiminnan kanssa. Sen vuoksi kilpailuvirasto ei pidä perusteltuna asettaa rajoituksia kaupalle.

Tallink ei osta koko Siljaa, vaan Helsingin ja Tallinnan välinen pika-alusliikenne jää Siljan entiselle emoyhtiölle Sea Containersille.

Tallinkin mukaan yhtiö on kiinnostunut etenkin Siljan Suomen ja Ruotsin välisestä matkustajaliikenteestä ja rahdin kuljetuksesta. Kaupan julkistamisen yhteydessä Tallink ilmoitti, että se aikoo säilyttää Siljan liikennöimät reitit ennallaan.

Viron kilpailuvirasto teki myönteisen päätöksensä jo kesäkuun lopussa, mutta asia uutisoitiin vasta keskiviikkona. Suomen kilpailuviraston on määrä antaa oma kantansa viimeistään heinäkuun 12. päivänä.

(MTV3-STT-BNS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme