Mainos
Mainos

Viron talousministeri: Viron talouskasvu jatkuu nopeana

Viron talousministeri Jaak Leimann sanoo, että Viron talouskasvu jatkuu nopeana aina vuoteen 2002 saakka. Viron EU:hun liittymisen ajankohtaa hän ei halua ennustaa, mutta pitää varmana, että jäsenyysneuvottelut päättyvät aikanaan Viron toivomalla tavalla.

Leimann muistutti perjantaina Turun kauppakorkeakoulun Itäkaupan tutkimus- ja koulutusyksikön 10-vuotisjuhlassa, että Virolla menee juuri nyt ongelmista huolimatta erittäin hyvin.
-Tänä vuonna pääsemme 10 prosentin talouskasvuun. Sellaisia tuloksia eivät muut maat Euroopassa juurikaan pysty esittämään. -Laskelmiemme mukaan viitenä seuraavana vuonna pääsemme edelleen 5-6 prosentin kasvuun. Inflaatiomme saattaa vielä ensi vuonna olla 8 prosenttia, mutta jo viiden päästä se on pystytty painamaan 3 prosenttiin. Viron kruunun suhteen jatkamme nykyisellä linjalla; me emme ajattele devalvaatiota eikä revalvaatiota, vakuutti Leimann.

Hänen mukaansa Viron talous lähenee seuraavina lähivuosina EU-maiden taloustilannetta. -Kehitys on meillä nopeampaa kuin Euroopassa keskimäärin. Tosin on myönnettävä, että vielä vuoteen 2002 mennessä emme pääse esimerkiksi sosiaalikysymyksissä riittävän korkealle tasolle.

Myös työttömyyttä pidetään yhtenä merkittävänä ongelman. -Virallisesti työttömyys on Virossa 3-4 prosentin luokkaa. Todellisuudessa se kuitenkin liikkuu 10 prosentin tienoilla. Ministeri Leimann ei halua ennustaa vuotta, jolloin Viro hyväksytään EU:hun. -Virossa puhutaan, että se tapahtuisi kolmen ja kymmenen vuoden pituisessa aikahaarukassa.

Hän ei kuitenkaan näe mitään sellaisia syitä, jotka voisivat pudottaa Viron neuvotteluista kesken kaiken. -Sellaisen voisi saada aikaan vain joku ennalta odottamaton maailmalaajuinen kriisi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme