Mainos
Mainos

VM korotti kansantalouden kasvuennustettaan

Valtiovarainministeriö arvioi, että kansantalous kasvaa tänä vuonna 2,9 prosenttia. Aiemmassa arviossaan ministeriö ennakoi 2,5 prosentin kasvua.

Valtiovarainministeriö nostaa kansantalouden kasvuennustetta kuluvan vuoden osalta 2,5 prosentista 2,9 prosenttiin. VM:n kansantalousosaston ylijohtajan Anne Brunilan mukaan ennusteen tarkistus johtuu pääosin Tilastokeskukselta kesällä saaduista uusista luvuista, joilla tilastopohjaa on muutettu. Jossain määrin taustalla on myös yksityisen kulutuksen odotettua hieman nopeampi kasvu.

Ensi vuoden osalta kasvuennuste on 2,7 prosenttia eli 0,1 prosenttiyksikköä alempi kuin vielä keväällä arvioitiin. Brunilan mukaan tällä muutoksella ei ole käytännön merkitystä.

Työttömyysasteen odotetaan ensi vuonna painuvan 8,5 prosenttiin ja työllisyysasteen nousevan marginaalisesti 67,3 prosenttiin. Kuluvan vuoden osalta lukuja ei ole tarkistettu.

Brunila esitteli VM:n tuoretta ennustetta toimittajille tänään hallituksen budjettiriihessä. Hän piti työttömyysasteen pysymistä ennallaan kohtuullisen hyvänä saavutuksena tässä taloustilanteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme