Mainos
Mainos

VM:n ylijohtaja: Vanhuuseläkeiän nostaminen ei yksin riitä

Kuva: Lehtikuva

Eläkeiän nostaminen yksinään ei tuo merkittävää pidennystä työuriin, arvioi Valtiovarainministeriön ylijohtaja Jukka Pekkarinen.

- Loppuen lopuksi vanhuuseläkeiän nostaminen yksittäistapauksena ei vaikuta kovinkaan paljon siihen keskeiseen tavoitteeseen, että työuraa täytyy pidentää. Työssäolevan väen ja työn ulkopuolella olevan väen suhdetta täytyy parantaa.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut ylijohtaja Pekkarinen jatkaa, että suomalaisista alle puolet on töissä vanhuuseläkeikään asti.

- Jos vanhuuseläkeikäraja yksinään nostetaan, se kasvattaa paineita varhaiseläkejärjestelmiä kohtaan. Jotta siis työura pitenisi, täytyy myös pystyä korjaamaan varhaiseläkejärjestelmiä samassa suhteessa.

Pekkarinen toistaa ajatuksen, että työuraa on pidennettävä, koska eliniän odote kasvaa.

Valtiovarainministeriön ylijohtaja arvioi, että työttömien määrä kasvaa tänä vuonna noin 50 000 hengellä ja vuoden vaihteen tienoilla työttömyysprosentti on jo kymmenen korvilla.

SAK on uhannut katkaista välinsä hallitukseen eläkekiistan takia.

- Se on erittäin valitettavaa, jos tässä nyt joudutaan menettelytapa- ja arvovaltakiistaan, kun pohjimmiltaan sekä työttömyyden ja palkanmuodostuksen päämääristä olemme suomalaisessa yhteiskunnassa uskoakseni samaa mieltä.

Katso Eeva Lehtimäen raportti (Kymmenen uutiset 2.3.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme