Mainos
Mainos

VM: Valtiontalous pysyy syvästi alijäämäisenä

Valtiovarainministeriön mukaan Suomen valtiontalous on syvästi alijäämäinen ja jatkaa velkaantumistaan. Ministeriö arvioi suhdannekatsauksessaan, että talous olisi ensi vuonna kuusi miljardia euroa alijäämäinen.

Suomen vienti ei pääse edelleenkään maailmankaupan imuun. Ministeriön mukaan tulevaisuudessa pärjää parhaiten investointeja tukeva palveluvienti.

– Totta kai myös tavaroiden vienti kasvaa, mutta näyttää siltä, että palveluiden rooli vientisektorilla on kasvamaan päin, arvioi valtiovarainministeriön ennustepäällikkö Mika Kuismanen.

Suomen teollisuuden taantuma on voimakasta. Teollisuustuotanto laskee VM:n mukaan toisena vuotena peräkkäin ollen tänä vuonna arvion mukaan -4,5 prosenttia. Yleisestä käsityksestä poiketen palvelutuotanto ei korjaa tilannetta, koska suuri osa siitä on riippuvainen teollisuustuotannosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme