Mainos
Mainos

Vodafone uskoo Nokian markkinaosuuden pienentyvän

Maailman suurimpiin matkapuhelinoperaattoreihin kuuluvan Vodafonen toimitusjohtaja sir Christopher Gent uskoo Nokian markkinaosuuden laskevan lähitulevaisuudessa. Vodafonella on noin 120 miljoonaa matkapuhelinasiakasta. Nokian osuus operaattorin myymistä puhelimista on noin 40 prosenttia.

-On erittäin epätodennäköistä, että neljän vuoden kuluessa Nokian markkinaosuus on meidän myymistämme puhelimista lähellä 40 prosenttia. Markkinoille on tullut koko joukko entistä osaavampia matkapuhelinvalmistajia, ja ne syövät Nokian markkinaosuutta, Gent sanoo Kauppalehden haastattelussa.

Gent kehuu etenkin japanilaisten ja korealaisten matkapuhelinvalmistajien tuotteita. Muun muassa Britanniassa suuri osa matkapuhelimista myydään operaattoreiden kautta, koska operaattorit subventoivat puhelinten hintoja. Operaattorien myymät puhelimet ovat siksi edullisia, mutta puhelut kalliita.

Gentin mukaan Vodafone ei ole kiinnostunut ostamaan Radiolinjaa, jonka kanssa sillä on Suomessa yhteistyösopimus.

-Yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia ja me olemme siihen tyytyväisiä. Meillä ei ole mitään aikeita ostaa Radiolinjan osakkeita tai yhtiötä, Gent sanoo.

Ruotsissa Vodafone on kasvattamassa omistuksensa Europolitan-operaattorissa sataan prosenttiin nykyisestä 75 prosentista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme