Mainos
Mainos

Volkswagen rakentaa autotehtaan Kiinaan

Saksalainen autojätti Volkswagen ja sen kiinalainen yhteistyökumppani First Automotive Works rakentavat Koillis-Kiinaan noin miljardi euroa maksavan autotehtaan. Saksalais-kiinalaista yhteisyritystä FAW-Volkswagen Automotivea edustava Wang Miye kertoi hankkeesta maanantaina.

Uusi tehdas valmistuu vuonna 2007 ja tuottaa silloin 330000 autoa vuodessa. Volkswagenilla on jo ennestään Kiinassa yksi tehdas, jonka kapasiteettia aiotaan myös lisätä.

Ulkomaiset autovalmistajat ovat rynnineet Kiinan markkinoille sellaista tahtia, että analyytikot ovat varoitelleet kovan kilpailun jo uhkaavan voittomarginaaleja. Toistaiseksi parhaiten Kiinassa on pärjännyt juuri Volkswagen, joka kertoi myyntinsä Kiinassa kasvaneen tammi-toukokuussa 62 prosenttia. Kiina on Volkswagenille jo toiseksi suurin markkina Saksan jälkeen, ja sillä on Kiinassa noin 40 prosentin markkinaosuus.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme