Mainos
Mainos

VR hankkii lisäkalustoa kaukoliikenteeseen yli 50 miljoonalla eurolla

VR hankkii uutta kaukoliikenteen kalustoa. Yhtiö tilaa 20 kaksikerroksista intercity-päivävaunua Transtechin tehtaalta Otanmäestä. Tilauksen arvo on yli 50 miljoonaa euroa ja työllisyysvaikutus noin 150 henkilötyövuotta.

Vaunut tulevat liikenteeseen vuonna 2019, ja niitä on tarkoitus lisätä etenkin kysytyimmille kaukoliikenteen vuoroille.

Tilaus on vastaus jatkuvaan kysynnän kasvuun. Kotimaan junamatkustus kääntyi VR:n mukaan selvään kasvuun keväällä 2016 hintojen laskun ja reittinopeutusten seurauksena. Tänä vuonna matkamäärä on kasvanut liki 10 prosenttia ja useilla pääreiteillä yli 20 prosenttia.

– Nykyinen rataverkko ei juurikaan mahdollista vuoromäärien lisäämistä ruuhka-aikoina, mutta olemassa olevia junia voidaan vielä kasvattaa, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot