Mainos
Mainos

VR-konsernin tulos tipahti

VR-Yhtymän tulos laski selvästi alkuvuonna. Konserni teki tammi-huhtikuussa tulosta 1,6 miljoonaa euroa, mikä on vain murto-osa viime vuoden vastaavan ajankohdan 10,8 miljoonan euron tuloksesta. Tuloksen lasku johtuu muun muassa tavaraliikennetuottojen supistumisesta ja ratatöiden vähenemisestä.

Konsernin liikevaihto oli tammi-huhtikuussa 356,6 miljoonaa euroa, kun se edellisen vuoden vastaavana ajankohtana oli 364,7 miljoonaa euroa. Henkilöliikenteessä tehtiin alkuvuonna 18,7 miljoonaa matkaa, mikä on kaksi prosenttia edellisvuotista enemmän. Kasvu tuli pääkaupunkiseudun lähiliikenteestä, missä matkojen määrä lisääntyi kolme prosenttia. Kaukoliikenteen ja pääkaupunkiseudun ulkopuolisen lähiliikenteen määrät säilyivät edellisvuoden tasolla.

VR:n kuljettama tavaramäärä supistui teollisuuden suhdannetilanteen takia yli kaksi prosenttia teollisuuden heikentyneen suhdannetilanteen takia. Kotimaan kuljetukset vähenivät 1,5 prosenttia ja ulkomaan kuljetukset 3,5 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme