Mainos
Mainos

VR:lle valtakunnallinen kilpailija

Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt Fennia Railille toimiluvan tavarankuljetukseen rautateillä. Yhtiö aikoo toimia Suomen koko rataverkolla.

Tähän asti valtakunnallista tavarankuljetusta on raiteilla tehnyt vain VR-Yhtymä.

Rautateiden tavarankuljetukset avattiin EU:ssa kilpailulle vuoden 2007 alussa. VR-Yhtymän lisäksi toimilupa Suomessa on tähän saakka ollut vain Ratarahti Oy:llä, jolle lupa myönnettiin paikallisia tavarankuljetuksia varten kaksi vuotta sitten.

Aiemmin Proxion Train -nimellä toiminut Fennia Rail on perustettu vuonna 2009. Yhtiön on tarkoitus aloittaa liikennöintinsä heinäkuun alusta. Se käyttää tavarankuljetuksissaan omistamiaan dieselvetureita ja vuokravaunuja.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot