Mainos
Mainos

VR:n alkuvuoden tulos odotettua heikompi

VR-konsernin ensimmäisen vuosineljänneksen tulos jäi odotettua heikommaksi.

Ensimmäisen vuosineljänneksen tappiot syvenivät viime vuodesta. Liikevoitto oli 18,7 miljoonaa euroa tappiollinen ja tulos 14,0 miljoonaa euroa miinuksella. Viime vuonna VR:n liikevoitto oli ensimmäisellä neljänneksellä 10,5 miljoonaa euroa tappiolla ja tulos jäi 8,2 miljoonaa tappiolliseksi.

Konsernin liikevaihto tammi-maaliskuussa oli 331,7 miljoonaa euroa jääden miljoona euroa viime alkuvuodesta.

– Merkittävää on kuitenkin se, että alkuvuonna junaliikenne pystyttiin hoitamaan edellistalvia paremmin, ja täsmällisyys parani selvästi. Suhtaudumme luottavaisesti tulevaan, sillä infrarakentamisen ja matkustajaliikenteen kehityksessä on positiivisia merkkejä, VR-konsernin toimitusjohtaja Mikael Aro sanoo.

Matkustajamäärät viime vuoden tasolla

VR:n matkustajamäärät pysyivät alkuvuonna jota kuinkin entisellään. Matkojen määrä kasvoi viime alkuvuoteen verrattuna 1,7 prosenttia ja junaliikenteen matkamäärät 0,4 prosenttia. Juna- ja autoliikenteessä tehtiin tammi-maaliskuussa yhteensä 23,9 miljoonaa matkaa.

Eniten VR on kerännyt kasvua Venäjän-liikenteessä, jonka matkustajamäärä kasvoi alkuvuonna 12,3 prosenttia. Helsinki–Pietari-välin matkustajamäärä kasvoi peräti 17,5 prosenttia.

Tavaraliikenteessä kuljetusmäärät ovat laskeneet sekä kotimaan että kansainvälisissä kuljetuksissa lähes kaikissa kuljetettavissa tuoteryhmissä. Kasvu jäi 0,5 prosenttiin edellisvuoteen verrattuna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme