Mainos
Mainos

VR:n tarjouskilpailu ratkeaa vuodenvaihteessa

VR:n valtio-omistaja on patistanut yhtiötä tilaamaan uusia vaunuja muun muassa espanjalaisomisteisen Talgon toiminnan turvaamiseksi. Tarjouskilpailuun osallistuminen päättyi tänään.

VR:n tarjouskilpailu kahdenkymmenen Intercity-vaunun rakentamisesta ja vuokraamisesta ratkeaa vasta vuoden vaihteessa. Halukkaat vaunutoimittajat ilmoittautuivat mukaan kilpailuun tähän iltapäivään mennessä.

EU:n hankintadirektiivin mukainen kilpailu on monivaiheinen. Siihen osallistuvista vaunutoimittajista annetaan tietoja julkisuuteen vasta, kun tilauksesta on tehty päätös, VR:n talousjohtaja Veikko Vaikkinen kertoo.

- On tullut ilmoittautumisia, mutta lukumäärää tai nimiä ei julkisteta, Vaikkinen sanoi.

VR lähettää tarjouspyynnöt ilmoittautuneille elokuun puoliväliin mennessä. Tarjouksia se odottaa kolmen kuukauden kuluessa. Vaikkisen mukaan loka-marraskuussa alkavat tarjouksia tarkentavat neuvottelut.

- Silloinkaan emme vielä julkista nimiä. Tarjoajat eivät saa tietää, ketkä heidän kilpailijoitaan ovat.

Vaikkinen arvioi, että päätös tarjouskilpailun voittajasta saadaan vuodenvaihteessa. Silloin VR julkistaa niin voittajan kun muidenkin tarjouksen tehneiden yritysten nimet.

Talgon turvaaminen taustalla

Tarjouskilpailu käynnistyi kesäkuun lopussa, kun VR:n valtio-omistaja patisti yhtiötä tilaamaan uusia vaunuja muun muassa espanjalaisomisteisen Talgon toiminnan turvaamiseksi. Talgolla on ollut Suomessa taloudellisia vaikeuksia jo pitkään ja yhtiön toiminta on ollut raskaasti tappiollista.

Toimitusjohtaja Markku Blomberg sanoi kesäkuussa, että VR:n vaunutilauksella on erittäin tärkeä merkitys yrityksen jatkon kannalta.

VR:n nyt käytössä olevat 92 vastaavantyyppistä vaunua toimittanut Talgo kertoi jo kesäkuussa olevansa toiveikas tilauksen saamisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme