Mainos
Mainos

VR:n tulos painui tappiolle - junien täsmällisyys parani

VR-konsernin toinen vuosineljännes painui tappiolle. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli puoli miljoona euroa miinuksella, kun vertailuajankohtana liikevoittoa kirjattiin vielä yli miljoonaa euroa.Yhtiön liikevaihto kasvoi hivenen, noin 360 miljoonaa euroon.

VR:n tulosta heikensivät henkilöstö- ja kalustokulujen kasvu. Tämä siitäkin huolimatta, että VR:n henkilöstömäärä laski noin 170 henkilöllä. Nyt VR:n palveluksessa työskentelee hieman vajaat 11 300 työntekijää.

Vaikka VR:n tulos oli heikko, on sillä eväät päästä pahimman yli vahvan kassan avulla. Kassa pysyi lähes muuttumattomana eli 135 miljoonassa eurossa.

VR pystyi kuitenkin parantamaan juniensa täsmällisyyttä. Alkuvuodesta yli 85 prosenttia kaukoliikenteen junista oli ajallaan, kun vuosi sitten aikataulussa pysyi vain 70 prosenttia junista. Lähiliikenteessä ajallaan oli 93 prosenttia junista, parannusta tuli neljä prosenttiyksikköä.

Loppuvuoden näkymiä VR arvioi varovaisesti. Logistiikan näkymät ovat yhtiön mukaan epävarmat talouden epävarmuuden vuoksi. Matkustajamäärien kasvun sen sijaan uskotaan jatkuvan alkuvuoden tapaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme