Mainos

VR pinnisti alkuvuonna nollatulokseen

Vielä viime vuoden tammi-helmikuussa VR:n tulos oli liki kuusi miljoonaa euroa voitolla. Tämänvuotista tulosta heikensi VR:n mukaan etenkin tavarakuljetusten väheneminen Venäjälle.

Venäjän tavaraliikenteen kuljetusmäärien lasku heikensi VR-konsernin tulosta vuoden avausneljänneksellä. VR teki tammi-huhtikuussa nollatuloksen, kun tulos oli vielä vuotta aiemmin vastaavana ajanjaksona 5,9 miljoonaa euroa voitollinen. VR:n liikevaihto ensimmäisellä neljänneksellä oli 363,1 miljoonaa euroa, jossa oli laskua edellisvuoden vertailuajankohdasta 1,1 prosenttia.

Liiketappio oli nyt 1,2 miljoonaa euroa. Konsernin mukaan liikevaihdon ja tuloksen lasku johtui pääasiallisesti Suomen ja Venäjän välisen tavaraliikenteen vähenemisestä.

-Liikenteen väheneminen johtuu Venäjän rautateiden niin sanotusta kaksoistariffijärjestelmästä, joka suosii Venäjän omiin satamiin suuntautuvia kuljetuksia kansainvälisten kuljetusreittien asemesta, VR-konserni totesi osavuosikatsauksessaan.

Suomen ja Venäjän tavaraliikenteen suurin tuoteryhmä, metsäteollisuuden kuljetukset, väheni vuoden avausneljänneksellä 4,6 prosenttia. Kaikkiaan tavaraliikenteen määrä supistui vuoden 2003 tammi-huhtikuusta 3,2 prosenttia 15 miljoonaan tonniin. Kotimaan kuljetukset kasvoivat 4,1 prosenttia, mutta kansainväliset kuljetukset vähenivät 12,8 prosenttia.

Henkilöliikenne kasvoi

Henkilöliikenteessä matkojen määrä oli kaikkiaan 20,5 miljoonaa, josta kaukoliikenteen osuus oli neljä miljoonaa. Matkojen lukumäärä kasvoi kaukojunissa 1,3 prosenttia ja pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä 4,9 prosenttia. VR kertoi saaneensa myönteisiä tuloksia Helsingin ja Pohjois-Suomen välillä kokeilemastaan makuuvaunujen hinnanalennuskampanjasta ja aikoo jatkaa sitä myös kesäkaudella.

Henkilökuntaa VR-konserni vähensi edellisvuoden avausneljänneksestä 4,3 prosenttia. Sen palveluksessa oli nyt hieman yli 13 000 henkilöä. Henkilöstöä supistettiin etenkin rautatieliikenteeseen sekä ratojen kunnossapitoon ja rakentamiseen liittyvissä töissä.

Loppuvuoden näkymistä VR ennustaa, että tavaraliikenteen tonnimäärä jää edellisvuotta pienemmäksi. Henkilöliikenteen matkamäärien konserni uskoo sen sijaan nousevan hieman.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot