Mainos
Mainos

VR tilaa kiskobusseja

VR tilaa 16 dieselkäyttöistä kiskobussia vähäliikenteisille rataosille korvaamaan nykyiset veturivetoiset junat. Kaupan hinta on 160 miljoonaa markkaa.

Kiskobussit alkavat liikennöidä kesästä 2005 lähtien välillä Iisalmi-Ylivieska, Joensuu-Nurmes, Parikkala-Savonlinna ja Karjaa-Hanko. Kiskobussi kulkee myös Haapamäeltä Seinäjoelle, Jyväskylään ja Tampereelle.

VR on tilannut kiskobussit tsekkiläiseltä valtionyhtiöltä CKD Vagonkalta. VR:n mukaan yhtiö voitti tarjouskilpailun mm. hyvän hinta-laatusuhteen takia. Myös kiskobussin rakenne ja yhtiön kokemus painoivat valinnassa. VR:llä on lisäksi optio 20 kiskobussista.

Kiskobussissa on kolme matkustusosastoa, joissa on yhteensä 63 istumapaikkaa. Osastojen välissä on kaksi eteistä ja bussin kummassakin päässä on ohjaamo. Lastenvaunuille ja pyörätuolille on tilaa yhdessä matkustusosastossa ja toisessa eteisessä ovat pyörätuolinostimet.

Kiskobussin huippunopeus on 120 kilometriä tunnissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme