Mainos
Mainos

VTT aloittaa yt-neuvottelut Outokummussa

Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT aloittaa yt-neuvottelut Outokummun yksikössään maanantaina. Neuvottelut koskevat yksikön koko henkilöstöä. VTT työllistää Outokummussa lähes 40 henkilöä.

VTT perustelee yt-neuvottelujen aloittamista yksikön heikoilla tulevaisuudennäkymillä. Mineraalitekniikan tutkimuksen kysyntä on VTT:n mukaan supistunut niin merkittävästi, että Outokummun tutkimusryhmän toiminta ei näytä olevan enää kannattavaa.

Ilmoitus yllätyksenä henkilöstölle

Heinäkuussa Outokummussa vieraillut kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen päätti selvityttää mineraalitekniikan laboratorion toimintaedellytykset syyskuun puoliväliin mennessä. Pohjois-Karjalassa vedottiin ministeriin laajasti yksikön säilyttämisen puolesta.

Henkilöstölle VTT:n ilmoitus tulikin täytenä yllätyksenä. Työntekijät vaativat, että työnantaja odottaa ministeriön tilaaman selvityksen valmistumista.

Outokummun yksikön henkilöstä kymmenkunta on tutkijoita ja loput ovat teknikoita, laborantteja ja avustavaan henkilöstöä.

VTT on ollut pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa koko tämän vuoden. Se saa toimintansa rahoittamiseen alle kolmanneksen valtiolta ja loput on etsittävä muualta. Viime vuosi oli VTT:n 60-vuotisen historian ensimmäisen tappiollinen tilivuosi, kun miinusta kertyi viisi miljoonaa euroa 220 miljoonan euron liikevaihdolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme