Mainos
Mainos

VTT Energialle uusia tutkimushankkeita

VTT Energia ottaa käyttöön kaksi uutta tutkimusympäristöä. 15 miljoonan markan tutkimushankkeet keskittyvät kuituvirtausten ja kokopuun tutkimukseen metsäteollisuuden ja sen laitevalmistuksen tarpeisiin. Hankkeita rahoittavat Jyväskylän Teknologiakeskus, Tekes ja VTT Energia.

Kokopuun käsittelyn tutkimusympäristö palvelee metsäteollisuuden energia- ja ainespuun käsittelytekniikoiden kehittämistä ja alan laitevalmistusta. Tutkimusta tehdään alan yritysten kanssa. Puulaatu-teknologiaohjelmalla pyritään nostamaan puun tehdaskäsittelyn teknologian tasoa. Ohjelmaan osallistuu tutkimuslaitoksia, laitevalmistajia ja kaikki Suomen metsäteollisuusyritykset.

Kokopuun käsittelyn tutkimuslaitteistolla selvitetään esimerkiksi puun karsintaa, kuorintaa, haketusta ja seulontaa. Näiden lisäksi laitteistolla voidaan kehittää uusia puunkäsittelyn menetelmiä, joissa erotetaan puupolttoaine ja teollisuuden raaka-aine kemialliseen ja mekaaniseen metsäteollisuuteen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme